Welkom bij Studievereniging Pyrus. De studievereniging voor studenten van de BSc Bodem, Water en Atmosfeer, de MSc Earth and Environment en de MSc Geo-information Science aan de universiteit in Wageningen.

Lees meer ...

Activiteiten

Review LexCie Lunchlezing – Lieke Melsen

Op 9 oktober was het tijd voor de eerste LexCie lunchlezing van dit jaar! De net gepromoveerde Lieke Melsen trok een volle zaal gevuld met o.a. zelfs een paar docent met haar interessante lezing over hoe de onzekerheden van klimaatmodellen doorwerken op de onzekerheden van hydrologische modellen. Lieke wist op een duidelijke en meeslepende manier de statistiek die gepaard gaat met deze modellen behapbaar en interessant te maken! Met de conclusie dat eigenlijk alle hydrologische voorspellingen voor de toekomst erg onzeker zijn en zullen blijven werden we naar huis gestuurd. Desondanks deze enigszins sombere afsluiting leek iedereen erg genoten te hebben van Lieke’s praatje! Bedankt voor de grote opkomst en graag tot een volgende keer!

Met vurige groet, De LexCie

Leerstoelgroepborrel

Donderdag 14 september was het dan zo ver, de eerste pyrusactiviteit van het jaar! Dit kan natuurlijk niks anders zijn dan de leerstoelgroepborrel. Na een lange dag studeren of werken kwamen studenten en docenten om kwart over 5 in grote getallen naar het Gaia. De opkomst van de borrel was grandioos en ook veel eerstejaars waren aanwezig. Iedereen heeft weer lekker bij kunnen kletsen na de vakantie en de eerstejaars hebben beter kennis kunnen maken met Pyrus. Een leuke bijkomstigheid deze borrel was dat het bestuur had uitgepakt met twee wasmanden vol met ijs die ervoor zorgden dat iedereen voorzien werd van heerlijke koude biertjes! Kortom een meer dan geslaagde borrel.