Activiteiten van 2017

Review LexCie Lunchlezing – Lieke Melsen

Op 9 oktober was het tijd voor de eerste LexCie lunchlezing van dit jaar! De net gepromoveerde Lieke Melsen trok een volle zaal gevuld met o.a. zelfs een paar docent met haar interessante lezing over hoe de onzekerheden van klimaatmodellen doorwerken op de onzekerheden van hydrologische modellen. Lieke wist op een duidelijke en meeslepende manier de statistiek die gepaard gaat met deze modellen behapbaar en interessant te maken! Met de conclusie dat eigenlijk alle hydrologische voorspellingen voor de toekomst erg onzeker zijn en zullen blijven werden we naar huis gestuurd. Desondanks deze enigszins sombere afsluiting leek iedereen erg genoten te hebben van Lieke’s praatje! Bedankt voor de grote opkomst en graag tot een volgende keer!

Met vurige groet, De LexCie

Leerstoelgroepborrel

Donderdag 14 september was het dan zo ver, de eerste pyrusactiviteit van het jaar! Dit kan natuurlijk niks anders zijn dan de leerstoelgroepborrel. Na een lange dag studeren of werken kwamen studenten en docenten om kwart over 5 in grote getallen naar het Gaia. De opkomst van de borrel was grandioos en ook veel eerstejaars waren aanwezig. Iedereen heeft weer lekker bij kunnen kletsen na de vakantie en de eerstejaars hebben beter kennis kunnen maken met Pyrus. Een leuke bijkomstigheid deze borrel was dat het bestuur had uitgepakt met twee wasmanden vol met ijs die ervoor zorgden dat iedereen voorzien werd van heerlijke koude biertjes! Kortom een meer dan geslaagde borrel.

Tutorlunch

Woensdag 20 September was het weer zo ver de tutorlunch werd georganiseerd. Tijdens deze lunch hebben alle nieuwe eerstjaars bachelor kennis kunnen maken met hun tweedejaars tutors. Doordat de eerstejaars bachelor deze lunch hebben meegemaakt kunnen ze nu als het goed is gemakkelijke een ouderejaars aanspreken of appen als ze tegen iets study gerelateerd aanlopen. Veder heeft de GrondboorCie bij deze lunch de de grondboorkampioenschappen gepromoot met een prachtig filmpje en presentatie.

Kortom was het een zeer geslaagde lunch met onder andere lekkere pannenkoeken en hebben de eerstejaars kennis gemaakt met de leden en de vereniging.

Tosti lunch

Een nieuw bestuur kan maar een ding beteken…… een tostilunch en dit maal een ouderwetse! Op donderdag 6 april was het zo ver. Het bestuur stond met vier gloeiende tosti-ijzers klaar om alle hongerige pyrusleden van lekkere tosti’s te voorzien. En die tosti’s gingen er wel in! 12 broden en ruim 4 kilo kaas werden in rap tempo opgegeten. Hopelijk hebben jullie de nieuwe bestuursleden, Devin, Luuk en Jip, ook een beetje beter leren in plaats van ze alleen te belagen voor de smakelijke tosti’s die ze uitdeelden. Ik hoop dat jullie hebben genoten want de volgende tostilunch laat nog even op zich wachten.

Met vurige groet, Het pyrusbestuur

Pyrus wisselborrel

Op woensdag 29 maart was het moment weer daar: het pyrusbestuur wisselde! Dit wordt zoals altijd groots gevierd met een wisselborrel die dit keer plaatsvond in de Bunker. Het was een wisselborrel zoals een wisselborrel van Pyrus hoort te zijn, de biertjes werden in rap tempo geconsumeerd en de sfeer was fabeltastisch. Ook liep er een kaasmeisje, een shirtloze hippie en een vet coole rapper rond die het nieuwe bestuur rijkelijk van bier voorzagen. Het was een avond om niet snel te vergeten en ik hoop dat jullie net zo hebben genoten als wij.

Met vurige groet,

Het pyrusbestuur

Review GALA

Review GALA Eens per jaar is er een pyrusactiviteit speciaal voor alle actieve leden, de GALA! Traditie getrouw begon de avond met friet, veel friet zodat iedereen met een goed gevulde buik kon beginnen aan de spelletjes. Na het avondmaal brak de strijd tussen de commissies los want iedereen wil natuurlijk het hele jaar kunnen pronken met het feit dat ze op de GALA de besten waren. Dit keer moesten speed poolen, ballontrappen, bestuurstwister, tafelvoetbal en een fenomenale pubquiz uitwijzen wie de beste commissie was. Het ging er fanatiek aan toe maar uiteindelijk trok de ExcursCie aan het langste eind en mogen zij zich een jaar lang winnaar van de GALA noemen!

Review stamppotdiner

Geachte smullende leden, 22 maart was het weer tijd voor de mooiste FoodCie activiteit van het jaar. Het dampende stamppotdiner vond dit jaar plaats bij Argo. Als FoodCie vonden we de avond zeer geslaagd en hebben genoten van de gezellige smullende leden. De 3 stampotten waren na iets meer dan een ronde gelukkig helemaal op gekomen dus we denken dat ze wel in de smaak vielen bij jullie. Na veler verzoek zullen we de recepten voor de stampotten en andere FoodCie lekkernijen binnenkort op de site uploaden. We hopen iedereen volgend jaar weer te zien bij het stamppotdiner. Daarbij zijn jullie allemaal van harte welkom bij onze hierop volgende (buiten) activiteit op 16 mei. Met smakelijke groetjes, de FoodCie

ExcursCie locatiebekendmaking

Het is alweer een paar weken geleden dat de ExcursCie de locatie bekend maakte van de Pyrus buitenlandexcursie. Wat begon met een verwarde barman van Loburg eindigde als snel in een zaal vol lachende leden die ons filmpje aanschouwden. Na dit hilarische intro was er een uitgebreide uitleg van de activiteiten die in Slowakije & Tsjechië op de planning staan. Na afloop was er de mogelijkheid om je op te geven voor deze fabuleuze reis en velen hebben daar dan ook gebruik van gemaakt!

We kunnen niet wachten tot de zomer!

ExcursCie 2017

Steeds verrassend, altijd voordelig!

AkCie Scavenger Hunt

AkCie Scavenger Hunt Dinsdag 7 maart was niet alleen de virtuele verjaardag van onze secretaris, Henry, maar ook de geboortedag van de eerste AkCie Scavenger Hunt. Met een serie aan raadsels gingen meer dan 50 Pyrusleden op pad om als eerste de eindlocatie proberen te bereiken. Het waren Bart, Bas, Teun & Mike die als “Brabatemie” als eerste aan een lekker biertje onder de Linde. De Mandela’s maakten hun naam volledig waar, door ergens lang vast te zitten en kwam meer dan anderhalf uur later binnen als laatste binnen. Daarna kon er gezongen worden en werd er genoten van de vele speciaal biertjes die verkrijgbaar zijn onder de Linde. Wij als AkCie zouden alle aanwezigen graag willen bedanken voor hun inzet en enthousiasme! Gekke Geile Groetjes, De Alleskunnende Allitererende AkCie

Bowlennn

De ballen (en zo nu en dan een strike!) vlogen ons vorige week om de oren tijdens het bowlen in Ede! Het was tof dat er zoveel animo was!. Wij gingen uit van 21 plekken, maar uiteindelijk waren er zelfs 32 plekken nodig! Ook op de baan was het enthousiasme te zien en was er een echt pyrus-sfeertje. Wil je revanche nemen op je bowlingrivalen? Wellicht komt deze activiteit ooit terug!

Met zweterige groetjes,

De TransPyratCie

AkCie biercantus

Beste borrelende bierbassies,

De beestachtige bruisende biercantus ligt inmiddels alweer een tijd achter ons, maar wij van alleskunnende allitererende akcie willen jullie bedanken voor de fantastische avond die wij er met zn allen van hebben gebrouwen! Wij hebben minstens net zo genoten als jullie, Wouter zeker. Ook willen wij het pittige praesidium van harte bedanken voor de mooie straffen en lollige liedjes. Wij blijven als AkCie natuurlijk van dit soort knijterharde knalfuiven en schittermagische spetterpartijen organiseren en we hopen jullie daar weer terug te zien!

Gekke Geile Groetjes, De Alleskunnende Allitererende AkCie

LexCie lunchlezing

Donderdag 12 januari was de lunchlezing van Martine van der Ploeg. De lezing was erg interessant! De lezing ging een keer niet over wat we allemaal al weten, maar juist over wat we nog niet weten of wat we nog niet precies weten. De lezing begon met ontdekkingsreizigers op Antarctica. Er werd ook wat verteld over Remote Sensing en de lezing eindigde ermee dat we steeds meer weten van steeds minder.