Activiteiten van 2017

Review LexCie Erasmus lunch lecture

On the 30th of November the Sexcie Lexcie organised a lecture by five of our own members. Reint, Marte & Evelien, Michelle and Britt told us about their experiences going abroad. From soccer player Bas Dost in Lissabon to shooting lessons in Spitsberg, and from a Hogwarts like campus to wandering underneath a glacier, we learned about all the adventures you can experience when studying abroad. Many 1st and 2nd year BWA students showed up and left both inspired and with their bellies filled with the free lunch.

Fiery greetings, Semper FlexCie cum Sexcie LexCie.

Review P(r)ubquiz

Afgelopen woensdag was het weer tijd voor de jaarlijkse PR-Cie P(r)ubquiz! Nadat iedereen zich had verzameld in Annies en de teams gemaakt waren, kon het feest losbarsten. Iedereen kon zijn lenigheid weer even testen bij het twister met logo’s van onze sponsoren; zijn kennis op peil brengen met de verschillende feitjes over de sponsoren; en in opperste concentratie een zo hoog mogelijke jenga toren bouwen waar de almanak op kon blijven liggen. In het tweede deel van de P(r)ubquiz werd de echte kennis getest; wat is bijvoorbeeld ancroafobie? Hoe oud kan een mossel worden? Maar, nog belangrijker natuurlijk, de kennis over onze sponsoren, want hoeveel hebben we er eigenlijk, waar zitten de hoofdkantoren, wat doen ze, en nog vele andere wetenswaardigheden. Als afsluiter kon de muziekronde natuurlijk niet ontbreken, waarin allerlei liedjes rond het thema ‘werk’ voorbij kwamen. Uiteindelijk kwam team team Blauw als winnaar uit de bus en konden zij, de inmiddels traditionele prijs van een gouden versnapering in ontvangst nemen!

BroerZusCie dag

Op 22 april vond de BroerZusdag plaats. Op deze dag konden broers en zussen van eerste- en tweedejaars Pyrusleden meemaken hoe het is om Bodem, Water, Atmosfeer te studeren. Er werden colleges gegeven over alle drie de vakgebieden en ze kregen een rondleiding in het Hydrolab. Daarnaast vertelde het Pyrusbestuur wat over de studievereniging en werden er natuurlijk grondboorwedstrijdjes gehouden. Aan het eind van de dag vond er een afsluitende borrel plaats waar er nagepraat kon worden onder het genot van wat versnaperingen.

Met vurige groetjes, de BroerZusCie

Masterdiner

Op 18 september werd het jaarlijkse masterdiner weer georganiseerd. Alle aanwezige masterstudenten en docenten hebben heerlijk gesmuld. Als voorgerechtje kon er genoten worden van stokbrood met heerlijke tapenades. Het hoofdgerecht bestond uit een keuze tussen twee oerhollandse stamppotten, hutspot en andijviestamppot. Zonder de klassieke rookworst was deze maaltijd niet compleet! De stamppotten waren overheerlijk, mede omdat de ingrediënten vers van het land kwamen. Vervolgens is de avond afgesloten met een luxe vlaflip en is iedereen met volle buik naar huis gegaan.

Review Eerstejaarsbarbecue

Dinsdag 7 november vond de jaarlijkse eerstejaarsbarbecue plaats. Tijdens deze avond konden de eerstejaars studenten elkaar en Pyrus beter leren kennen onder het genot van een drankje en een lekker stukje vlees. Ondanks de kou hield het vuur van Pyrus ons warm. De opkomst was groot en iedereen heeft lekker kunnen genieten van vlees, veel stokbrood en salades. Wij hebben erg van deze avond genoten en hopen dat de rest het net zo leuk heeft gehad.

Review LexCie Lunchlezing – Lieke Melsen

Op 9 oktober was het tijd voor de eerste LexCie lunchlezing van dit jaar! De net gepromoveerde Lieke Melsen trok een volle zaal gevuld met o.a. zelfs een paar docent met haar interessante lezing over hoe de onzekerheden van klimaatmodellen doorwerken op de onzekerheden van hydrologische modellen. Lieke wist op een duidelijke en meeslepende manier de statistiek die gepaard gaat met deze modellen behapbaar en interessant te maken! Met de conclusie dat eigenlijk alle hydrologische voorspellingen voor de toekomst erg onzeker zijn en zullen blijven werden we naar huis gestuurd. Desondanks deze enigszins sombere afsluiting leek iedereen erg genoten te hebben van Lieke’s praatje! Bedankt voor de grote opkomst en graag tot een volgende keer!

Met vurige groet, De LexCie

Leerstoelgroepborrel

Donderdag 14 september was het dan zo ver, de eerste pyrusactiviteit van het jaar! Dit kan natuurlijk niks anders zijn dan de leerstoelgroepborrel. Na een lange dag studeren of werken kwamen studenten en docenten om kwart over 5 in grote getallen naar het Gaia. De opkomst van de borrel was grandioos en ook veel eerstejaars waren aanwezig. Iedereen heeft weer lekker bij kunnen kletsen na de vakantie en de eerstejaars hebben beter kennis kunnen maken met Pyrus. Een leuke bijkomstigheid deze borrel was dat het bestuur had uitgepakt met twee wasmanden vol met ijs die ervoor zorgden dat iedereen voorzien werd van heerlijke koude biertjes! Kortom een meer dan geslaagde borrel.

Tutorlunch

Woensdag 20 September was het weer zo ver de tutorlunch werd georganiseerd. Tijdens deze lunch hebben alle nieuwe eerstjaars bachelor kennis kunnen maken met hun tweedejaars tutors. Doordat de eerstejaars bachelor deze lunch hebben meegemaakt kunnen ze nu als het goed is gemakkelijke een ouderejaars aanspreken of appen als ze tegen iets study gerelateerd aanlopen. Veder heeft de GrondboorCie bij deze lunch de de grondboorkampioenschappen gepromoot met een prachtig filmpje en presentatie.

Kortom was het een zeer geslaagde lunch met onder andere lekkere pannenkoeken en hebben de eerstejaars kennis gemaakt met de leden en de vereniging.

Eerstejaarsweekend

In het weekend van 22 september vond het eerstejaarsweekend plaats. In dit geweldige weekend zijn wij met 105 Pyrusleden, waaronder 60 eerstejaars, naar het mooie Borger geweest. Tijdens de gezellige spelletjes hebben de eerstejaars elkaar en Pyrus beter leren kennen. Traditiegetrouw was er ook dit jaar weer een spannende spooktocht waarbij de commissies de eerstejaars goed hebben laten schrikken. Overdag hebben we genoten van het mooie weer en veel spelletjes gedaan. Wij hebben enorm van dit weekend genoten en hopen dat de rest het net zo leuk heeft gehad.

Tosti lunch

Een nieuw bestuur kan maar een ding beteken…… een tostilunch en dit maal een ouderwetse! Op donderdag 6 april was het zo ver. Het bestuur stond met vier gloeiende tosti-ijzers klaar om alle hongerige pyrusleden van lekkere tosti’s te voorzien. En die tosti’s gingen er wel in! 12 broden en ruim 4 kilo kaas werden in rap tempo opgegeten. Hopelijk hebben jullie de nieuwe bestuursleden, Devin, Luuk en Jip, ook een beetje beter leren in plaats van ze alleen te belagen voor de smakelijke tosti’s die ze uitdeelden. Ik hoop dat jullie hebben genoten want de volgende tostilunch laat nog even op zich wachten.

Met vurige groet, Het pyrusbestuur

Pyrus wisselborrel

Op woensdag 29 maart was het moment weer daar: het pyrusbestuur wisselde! Dit wordt zoals altijd groots gevierd met een wisselborrel die dit keer plaatsvond in de Bunker. Het was een wisselborrel zoals een wisselborrel van Pyrus hoort te zijn, de biertjes werden in rap tempo geconsumeerd en de sfeer was fabeltastisch. Ook liep er een kaasmeisje, een shirtloze hippie en een vet coole rapper rond die het nieuwe bestuur rijkelijk van bier voorzagen. Het was een avond om niet snel te vergeten en ik hoop dat jullie net zo hebben genoten als wij.

Met vurige groet,

Het pyrusbestuur

Review GALA

Review GALA Eens per jaar is er een pyrusactiviteit speciaal voor alle actieve leden, de GALA! Traditie getrouw begon de avond met friet, veel friet zodat iedereen met een goed gevulde buik kon beginnen aan de spelletjes. Na het avondmaal brak de strijd tussen de commissies los want iedereen wil natuurlijk het hele jaar kunnen pronken met het feit dat ze op de GALA de besten waren. Dit keer moesten speed poolen, ballontrappen, bestuurstwister, tafelvoetbal en een fenomenale pubquiz uitwijzen wie de beste commissie was. Het ging er fanatiek aan toe maar uiteindelijk trok de ExcursCie aan het langste eind en mogen zij zich een jaar lang winnaar van de GALA noemen!

Review stamppotdiner

Geachte smullende leden, 22 maart was het weer tijd voor de mooiste FoodCie activiteit van het jaar. Het dampende stamppotdiner vond dit jaar plaats bij Argo. Als FoodCie vonden we de avond zeer geslaagd en hebben genoten van de gezellige smullende leden. De 3 stampotten waren na iets meer dan een ronde gelukkig helemaal op gekomen dus we denken dat ze wel in de smaak vielen bij jullie. Na veler verzoek zullen we de recepten voor de stampotten en andere FoodCie lekkernijen binnenkort op de site uploaden. We hopen iedereen volgend jaar weer te zien bij het stamppotdiner. Daarbij zijn jullie allemaal van harte welkom bij onze hierop volgende (buiten) activiteit op 16 mei. Met smakelijke groetjes, de FoodCie

ExcursCie locatiebekendmaking

Het is alweer een paar weken geleden dat de ExcursCie de locatie bekend maakte van de Pyrus buitenlandexcursie. Wat begon met een verwarde barman van Loburg eindigde als snel in een zaal vol lachende leden die ons filmpje aanschouwden. Na dit hilarische intro was er een uitgebreide uitleg van de activiteiten die in Slowakije & Tsjechië op de planning staan. Na afloop was er de mogelijkheid om je op te geven voor deze fabuleuze reis en velen hebben daar dan ook gebruik van gemaakt!

We kunnen niet wachten tot de zomer!

ExcursCie 2017

Steeds verrassend, altijd voordelig!

AkCie Scavenger Hunt

AkCie Scavenger Hunt Dinsdag 7 maart was niet alleen de virtuele verjaardag van onze secretaris, Henry, maar ook de geboortedag van de eerste AkCie Scavenger Hunt. Met een serie aan raadsels gingen meer dan 50 Pyrusleden op pad om als eerste de eindlocatie proberen te bereiken. Het waren Bart, Bas, Teun & Mike die als “Brabatemie” als eerste aan een lekker biertje onder de Linde. De Mandela’s maakten hun naam volledig waar, door ergens lang vast te zitten en kwam meer dan anderhalf uur later binnen als laatste binnen. Daarna kon er gezongen worden en werd er genoten van de vele speciaal biertjes die verkrijgbaar zijn onder de Linde. Wij als AkCie zouden alle aanwezigen graag willen bedanken voor hun inzet en enthousiasme! Gekke Geile Groetjes, De Alleskunnende Allitererende AkCie

Bowlennn

De ballen (en zo nu en dan een strike!) vlogen ons vorige week om de oren tijdens het bowlen in Ede! Het was tof dat er zoveel animo was!. Wij gingen uit van 21 plekken, maar uiteindelijk waren er zelfs 32 plekken nodig! Ook op de baan was het enthousiasme te zien en was er een echt pyrus-sfeertje. Wil je revanche nemen op je bowlingrivalen? Wellicht komt deze activiteit ooit terug!

Met zweterige groetjes,

De TransPyratCie

AkCie biercantus

Beste borrelende bierbassies,

De beestachtige bruisende biercantus ligt inmiddels alweer een tijd achter ons, maar wij van alleskunnende allitererende akcie willen jullie bedanken voor de fantastische avond die wij er met zn allen van hebben gebrouwen! Wij hebben minstens net zo genoten als jullie, Wouter zeker. Ook willen wij het pittige praesidium van harte bedanken voor de mooie straffen en lollige liedjes. Wij blijven als AkCie natuurlijk van dit soort knijterharde knalfuiven en schittermagische spetterpartijen organiseren en we hopen jullie daar weer terug te zien!

Gekke Geile Groetjes, De Alleskunnende Allitererende AkCie

LexCie lunchlezing

Donderdag 12 januari was de lunchlezing van Martine van der Ploeg. De lezing was erg interessant! De lezing ging een keer niet over wat we allemaal al weten, maar juist over wat we nog niet weten of wat we nog niet precies weten. De lezing begon met ontdekkingsreizigers op Antarctica. Er werd ook wat verteld over Remote Sensing en de lezing eindigde ermee dat we steeds meer weten van steeds minder.