HKV Lijn in Water

HKV Lijn in Water

Lijn in Water

HKV is een onafhankelijk bureau dat hoogwaardige onderzoeks- en adviesdiensten levert op het gebied van water en veiligheid in binnen- en buitenland. Sinds de oprichting in 1995 zijn wij gegroeid naar circa 70 medewerkers en hebben vestigingen in Lelystad (hoofdkantoor), Delft en Aken (Duitsland).
HKV heeft klanten uit de publieke en private sector die gebruik maken van onze hooggekwalificeerde en internationaal erkende deskundigen op het gebied van:

  • Regionaal waterbeheer
  • Risico en veiligheid
  • Rivieren en kusten
  • Crisisbeheersing
  • Informatietechnologie

Zie onze website (www.hkv.nl) voor een beschrijving van deze vijf adviesgroepen. De adviesgroep Regionaal Waterbeheer wordt hieronder wel uitgelicht.

Adviesgroep Regionaal Waterbeheer

De adviesgroep Regionaal waterbeheer richt zich op de inrichting en het beheer van regionale watersystemen in binnen- en buitenland. Dit wordt steeds complexer door ontwikkelingen in het watersysteem zelf en daarbuiten. Klimaatverandering, economische ontwikkelingen, toenemende aandacht voor natuur, veranderingen in beleid en toenemende mogelijkheden van ICT, Remote Sensing en sturing van het watersysteem spelen daarbij een rol. We werken aan advies- en onderzoeksprojecten, waarin we het gedrag van de watersystemen onder invloed van de genoemde ontwikkelingen onderzoeken. We maken gebruik van specialistische modellen (bouwen, afregelen en toepassen), uitvoerige data-analyses, praktijkervaring en deskundigenkennis. Hydrologie, meteorologie, hydraulica en statistiek zijn belangrijke inhoudelijke disciplines in deze adviesgroep.

Stage en afstuderen

Bij HKV is doorlopend plaats voor studenten die een stageplaats zoeken of willen afstuderen. Ook hebben we regelmatig vacatures (zie onze website www.hkv.nl). Meer weten over stage of afstuderen bij HKV LIJN IN WATER? Neem contact op met Carina Franco, medewerker personeelszaken, per e-mail: franco@hkv.nl, telefoon: 0320-294252 of stuur direct een brief met CV en cijferlijst naar franco@hkv.nl.